Contact met je innerlijke kracht

In het teken van de grote levenskunst ga in deze blog meer vertellen over onze innerlijke kracht. Wist je dat er meer is in ons lichaam, dan we in eerste instantie dachten. Juist als we niet denken komen we meer in contact met een kracht die anders over ons heerst en beheerst. Het ervaren wat  een aanraking met ons kan doen, geeft langzaam inzicht hoe we die kracht voor onszelf kunnen gebruiken. Het is mooi hoe Haptonomie ons met deze innerlijke kracht in contact brengt. 

Innerlijke kracht ontdekken

Een van de eigenschappen om in de levenskunst te groeien is door stil te worden. Juist door te ontdekken wat is er nog meer in ons, gaan we het aan onszelf onthullen. Stil worden en luisteren natuurlijk. Contact maken met een stille stroom, energie, beweging in ons. We kunnen het niet zo makkelijk overbrengen hoe het kan voelen, maar de aanraking en de uitleg daarbij maakt dat we steeds meer begrijpen wat die innerlijke kracht is.

Luisteren naar je innerlijke kracht

Ergens is er iets in je aanwezig wat zo krachtig is. Daar kun je niet omheen. Echter om naar deze kracht te luisteren is nog een heel ander verhaal. Het uit zich in ons op subtiele wijze. Doen we het goed, dan is het tevreden. We merken het aan de rust die we van binnen ervaren. De Verstilling, waar we graag in verblijven. Het geeft ons een meerwaarde.
Echter als het onrustig is, als we gehaast en jachtig zijn, dan willen we er het liefst niet naar luisteren. Want dat geeft ons een naar gevoel. Daar willen we vanaf. Door het weg te stoppen, wijzen we het af en kan het niet anders doen dan keer op keer weer de kop op steken en ons bijna een schop onder onze “kont” geven. We zijn soms zo hardleers.

De innerlijke kracht verstaan

Je innerlijke kracht is er altijd. Het zit diep in je verweven en is eigenlijk je levensenergie. De levensvonk, die is ontstaan bij de versmelting van de zaad- en eicel. Het eerste moment van de versmelting van het DNA van je vader en je moeder. Zodat er nieuwe combinaties van stille kracht in je ontstonden. En deze nieuwe combinaties geven jou de unieke “ji”j kracht.
Met het verstaan van deze kracht wordt bedoeld dat je begrijpt waarvoor je geboren bent. Waarom jij met deze combinaties hier op aarde bent. En dat begrijpen is nog niet zo eenvoudig.

Verstand versus Innerlijke kracht

Ons denken, ons intellect wordt ook wel verstand bedoeld. Het is een combinatie van al onze herinneringen met daaraan verbonden de plichten en de ongeschreven wetten van de cultuur waarin we opgroeien. Mooi, zou kan de samenleving in tact gehouden worden. Zo kunnen de wijzen regeren.
Echter het strookt nogal eens met wat er diep in ons gevoeld en geleefd wordt. Het klopt soms niet met hoe we voorgeleefd zijn. Het werken tot je er bij neer valt. Het verzamelen van dingen, materie omdat we denken dat we aan tekorten zullen gaan lijden.
En dan heb ik nog niet opgenoemd, de buien van ontevredenheid, somberheid, wrok. De vele verslavingen zoals: alcohol, drugs, sex, maar ook de minder erge verslavingen van koffie, zoetigheid en vette voeding.

Zelf aan het roer

Dat is de innerlijke kracht. Hoe langer je met de onthullingen die haptonomie je brengen bezig bent en hoe meer je inzicht krijgt in wat je gelukkig maakt. Op een gegeven moment zul je begrijpen dat je ook anders kunt leven. Dat er altijd overvloed zal zijn. Dat we niet gelukkig worden van de spullen om ons heen als de liefde ontbreekt. Dat de liefde, de zorg en het contact met anderen juist maakt dat we voelen dat we een volwaardig mens zijn.

Je kunt hier klikken om een afspraak te maken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.