Haptonomie: durf jij ook?

Haptonomie-Oss Durf jij ook?Soms voelen we ons heel verantwoordelijk. Zo verantwoordelijk dat we alleen maar dingen doen die moeten. Zoals geleerd in onze cultuur voelen wij ons zo verantwoordelijk, dat we alleen doen wat goed is volgens de normen van een ander. Daarbij vergeten we de ruimte die we zelf nodig hebben om te leven. We durven dan niet over de grens van de verantwoordelijkheid te gaan. We durven dan niet dingen voor onszelf te doen. Want wat zou de buitenwereld hier wel van denken? Haptonomie helpt om ons te expressen naar de wereld toe. Om je vrijer te voelen. Durf jij ook? tegen onszelf te zeggen.

We blijven hangen om ons maar aan te passen aan wat de anderen van ons verwachten. We blijven in de veilige marges van wat er van ons verwacht wordt. Soms kan dat heel diep zitten. We durven als het waren niet buiten de lijntjes te kleuren. We leven in een dwangbuis van onze eigen overtuigingen. Zo behoren we het te doen. En onszelf…? We weten niet meer wat we zelf willen, niet meer wie we zelf zijn.

Gelukkig zijn er heel veel mensen vrij in hun doen en laten. Zij geven het voorbeeld van dingen doen, omdat zij zich daar goed bij voelen. Omdat er van binnen een impuls is die je aanzet om te durven!!! Dan leef je meer vanuit je eigen authenticiteit. Je staat in je kracht door af en toe duidelijk “nee” te durven zeggen. Omdat jij van binnen voelt hier moet ik iets mee. Ik kan dit niet over mijn kant laten gaan.

Zou jij ook vrij willen zijn? Zou jij ook je eigen overtuigingen willen veranderen? Haptonomie  helpt je om meer in de balans te komen tussen moeten en durven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.