Adempauze

36864398

Mensen van vlees en bloed, kunnen niet altijd maar doorrennen, bezig zijn. Ze hebben tijd nodig om te rusten en zodoende te zorgen dat alles in het lichaam weer kan herstellen. Maar niet alleen in het lichaam. Ook ons wezen, dat wat in ons huist, heeft rust nodig. In iedere levenswijsheid zijn er momenten van rust en bezinning. Tijd om te meimeren waar zijn we mee bezig en hoe gaat het dan met ons. Bewust te worden hoe gaat het met mij vanuit de manier waarop ik met dit leven omga. Even tijd voor een Adempauze.

Rust en ruimte

Het valt in deze jachtige tijd niet mee om even tijd te nemen voor jezelf. Even rust en ruimte opzoeken om alles los te laten. Niet bezig zijn met het verleden en niet bezorgd om de toekomst. In het Hier en Nu kan alles weer opnieuw worden geboren.
Hoeveel rust en ruimte gun jij jezelf?

Wezenlijke aandacht

Geboren in de familie, waarin je alle aandacht en liefde ontving. Of misschien ook niet. In de oorsprong zijn we eens aanwezig geweest in de liefde en bescherming. Al was het maar in de baarmoeder. Echter iedereen maakt mee, dat hij op een of andere manier in de steek is gelaten. We hebben even wat moeten ontberen. Even waren we op eigen benen en moesten we het voor onszelf doen. Toen konden we bewust worden van het wezen wat in ons woont.
Even beseffen, wie ben ik en waar besta ik uit.

Je ontdekkingstocht

En langzaam word je van veel meer om je heen bewust. Echter soms gebeuren daar dingen die te heftig voor je zijn. Het wezenlijke is een beetje beschadigd en gaat reageren vanuit de keuze die toen voor  hem het beste was. Echter jaren later komen we er achter, dat de ingeslagen weg op dit moment niet meer geschikt is. Wat dan?

Wezenlijke hulp

Wat kan ik dan zelf doen? Hoe kan ik het wezenlijke in mezelf weer de juiste aandacht geven. De aandacht waardoor het wezenlijke zich weer rustig en zeker kan voelen? Niet door praten, anders was het allang opgelost. Het heeft iets anders nodig.
Een baby die ligt te huilen, kalmeer je niet, door er alleen maar tegen te praten. Het heeft iets wezenlijks anders nodig.

Voel jij ook, dat jij deze wezenlijke hulp kunt gebruiken. Misschien is haptonomie iets voor je.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.