Haptonomie wat is het precies?

 

Haptonomie wat is het precies? 

Op een mooie manier weet Haptonomie als het ware met je te toveren. En toch het is heel realistisch en tegelijk lijkt er een wonder te gebeuren. Wat een aanraking met je kan doen. De bewustwording heeft een bron een vermogen aangeboord, die voordien onbekend was. Deze mogelijkheid waarmee je je  eigen klacht ’te lijf’ kunt gaan, ken je nog niet. Je bent gevoeliger geworden en daardoor beter bestand tegen stress. De krampachtigheid is verdwenen, want je wordt zachter.

Deze verandering ten goede heeft geen enkele mystieke achtergrond. Die is louter en alleen gebaseerd op het leren voelen, waardoor men beter met je omgeving om kan gaan. Via Haptonomie reageer je anders op je gezin, kinderen, collega’s en omgeving. Door de aanraking ben je zachter, aangenamer geworden. Het verdorde, verstarde, verstilde en verkilde gevoel is opgelost en ontdooid. De tast (het voelen) is voor ons leven van wezenlijke waarde. Niet alleen om te kunnen uitvinden wat goed of slecht voor ons is, maar ook en vooral wegens de ontmoeting met anderen of het andere. De tast verzamelt niet alleen informatie, maar verwerkt die ook. Het is een zendmast die ontvangt en uitstraalt. De informatie wordt opgeslagen in het emotionele centrum en bepaalt het lichamelijkheidsgevoel. Dat draagt weer bij tot de zelfbeleving van de mens. De tast kan veel leren over jezelf, maar ook over anderen. De kwaliteit van het tasten (aanvoelen) is daarom van het grootste belang als we daarmee ons eigen levensgeluk in de hand kunnen nemen. 

Door gesprekken, de aanraking en ervaringsgerichte oefeningen maak je direct contact met je lichaam en gevoelens worden bewust van lichaamssignalen. Je leert je op een goede en duidelijke manier uiten. Het gevoelsleven staat centraal in deze manier van behandelen.

Haptonomie is voor veel mensen toepasbaar bij stress-, angst- en spanningsklachten, overbelasting, burn-out, psychosomatische klachten als hoofdpijn, hyperventilatie en buikpijn, chronische pijnklachten, emotionele blokkades, problemen met het verwerken van verlies, trauma en ziekte, intimiteits-, seksualiteits- en relatieproblemen. We willen graag dat de situatie wordt opgelost. Door de aanpak via haptonomie worden er inzichten duidelijk en daardoor kunnen we een stap vooruit zetten. 

Haptonomie wordt door zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed via de aanvullende verzekering. Maak vrijblijvend en afspraak tel. 06-133 62 776.

Wat is Haptonomie precies?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.