Haptonomie: Klagen helpt even.

Ken je dat:  alles zit tegen. We ergeren ons aan alles en voelen ons zwaar gefrustreerd. Dan is het altijd fijn als er iemand een luisterend oor heeft waar we even tegen mogen klagen. Een ander verhaal is het als we gemeden worden, omdat anderen ons ontlopen, want ze vinden ons een klaag(st)er. Een mopperaar, waar niets deugt.

Ken je hem nog Calimero: zij zijn groot en ik is klein. Die altijd maar het slachtoffer was van de omgeving. Waar iedereen het op hem gemunt had. En natuurlijk als je nog een kind bent, dan is de grote wereld ook oppermachtig. Dan ben je niet bij machte om adequaat om te gaan met de boze buitenwereld. Maar hoe is dat, wanneer we volwassen zijn. Voelen we ons dan nog steeds slachtoffer van de boze buitenwereld?

Dan wordt het tijd om hier eens nader naar te kijken. Om ons gedrag eens onder de loep te nemen. Is dit het gedrag: steeds maar klagen. Wat zorgt  er dan voor dat er iets verandert? Wat wil ik eigenlijk met mijn geklaag en gemopper bereiken? Heb je daar wel eens over nagedacht? Waarom ben ik chagrijnig? Heb ik dan nog plezier in mijn leven. Waneer heb ik wel plezier in mijn leven. Wanneer ben ik blij en gelukkig? Hoe is dat voor mij?

Soms is het goed om hier eens echt bij stil te staan. Kan ik de dingen accepteren zoals ze zijn, of wil ik altijd dat het gaat zoals het voor mij het beste lijkt. Moet alles gebeuren zoals ik het wil? En als dat niet zo is…..voel ik me dan gefrustreerd? Als we ons gefrustreerd voelen, dan stappen we in de slachtoffer rol. Het gaat niet zoals ik had gedacht, dus dan is het niet goed en dan deugt het niet. Basta!

Wat voor gevoel heb je dan? Voelen we ons daar goed bij? Hoe kan ik dat veranderen? Ik bied je via Haptonomie een aantal sessies aan om hier anders mee om te gaan. Om te beseffen wat voor patronen er bij ons spelen en waar we door zelf te veranderen op een doeltreffende manier het heft in eigen hand nemen om anders met de frustratie om te gaan.

Klik in de bovenste balk: klik hier om een afspraak te maken en vul je gegevens op de coupon in, of maak een vrijblijvende gratis afspraak met Lilly Ploegmakers: tel. 06-133 62 776

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.