Haptonomie: Ik heb me nog nooit zo vol vertrouwen en gedragen door mezelf gevoeld.

Dit was laatst een e-mail van een cliente die bij mij op consult was geweest. Bij haar was borstkanker geconstateerd en ze had het een paar dagen geleden te horen gekregen.. Het was ingeslagen als een bom. Overdag ging het wel, maar ’s nachts lag ze uren wakker. Ze voelde zich daardoor steeds slechter.

Ik had het slecht nieuws gehoord en belde haar op, om te informeren hoe het met haar ging. Ze was blij met mijn telefoontje en vroeg of ze  niet een afspraak bij me kon maken. Zo gezegd zo gedaan. In de 1e sessie onstond al zo’n mooie verbinding.

De keer erop kwam ze weer terug. Ze voelde zich down, moe en ongeduldig. Ze had weer wakker gelegen en was maar met een ding bezig, zouden er straks uitzaaingen zijn als er klieren uit de poortwachtersklier zouden worden verwijderd? Het viel haar zwaar om nog zo lang in het ongewisse te moeten blijven en moeten wachten op een soort zwaard van Damocles. We gingen de sessie in en het gebeurde opnieuw. Ze voelde weer door het contact dat langzaam onstond zich gedragen. Ze voelde het vertrouwen met iets in haarzelf weer toenemen. We maakten het gevoel nog sterker door NLP technieken, versterkt met mooie muziek van Vangelis.

Er was een ommekeer ontstaan. Het gemoed waarmee ze was gekomen was verandert in een blij en opgetogen gevoel. Zoals ze hierboven benoemd: “ik heb me nog nooit zo vol vertrouwen en gedragen door mezelf gevoeld”. Daarna is ze gaan golfen, ze had er zin in. “Ik was ook helemaal niet moe omdat niets een inspanning was het was net een tweede natuur”. Ze heeft 18 holes gelopen, iets waar ze de afgelopen maand te moe voor was. En een score behaald van 41 punten, “ik heb nog nooit zo hoog gescoord”.

Het voelt als een wonder en dat is toch wat er kan gebeuren in een haptonomie sessie. Mensen voelen langzaam iets van een grotere waarde bij hen binnen stromen. Iets waar ze al jaren, soms zelfs vanaf de kindertijd geen contact meer mee hebben gehad.  Het aanraken zonder iets van een ander te verlangen geeft ruimte voor gevoel. Dat doet emotie opleven. En als emotie kan weerklinken, ontstaat begrip en evenwicht.

Heb je na dit verhaal interesse in Haptonomie gekregen en wil je ook een serie van 5 sessies meemaken, maak dat een afspraak bij Lilly: tel. 06-133 62 776 of info@lillyharen.nl

Bel voor een vrijblijvende afspraak

Haptonomie-Oss met Lilly Ploegmakers

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.