Haptonomie: Hoe voorkom je uitputting

Hapto-therapeutBen jij een harde werker, die moeilijk nee kan zeggen? Komen voor jou de opdrachten naar je toe en voel je dat je ergens tekort schiet. Dan is het tijd om even een pas op de plaats te maken en te ervaren wat is er met me aan de hand. Vooral als daar ook nog eens   lichamelijk klachten bijkomen zonder lichamelijke oorzaak. Of het gegeven dat je ineens veel langer over iets gaat doen dan normaal. Raak jij langzaam opgebrand? Heb je wel goed contact met jezelf? Kun je nog relativeren of raak je om het minste al in paniek. Dan is het belangrijk om maatregelen te nemen voordat het te laat is. Haptonomie: Hoe voorkom ik uitputting

Rust en lullen helpt niet. Je kunt het zo goed weten, maar in de praktijk zijn alleen de goede voornemens niet voldoende. Er is meer voor nodig. We kunnen het allemaal wel snappen, maar ergens is er iets wat achterblijft. Je weet als ik zo doorga, dan kom ik helemaal in het gedrang en toch zeg je ja. Toch blijf je in het patroon van beantwoorden aan wat van je verwacht wordt.

Herken je dat van jezelf. De vrouw en man die eigenlijk dolgelukkig zou moeten zijn. Goede baan of volop werk te doen en toch…. Voelen dat je somber bent en je opgejaagd voelt. Zelfs als je de rust neemt, dan nog…. klopt er iets niet. Je knapt er niet van op.

Juist de signalen, ik knapt niet op van rust of van een goed gesprek, zijn er vaak bewijs van dat je te weinig verbinding met je lichaam hebt. De processen in je lijf die mag je gaan keren. Maar hoe doe je dat?

Haptonomie bied je de handvatten om meer bewust te worden wat er in je gebeurt. Wat je patronen zijn. Hoe je verbinding met jezelf kunt krijgen om anders met je rust om te gaan. Om een andere weg te leren bewandelen.

Maak vrijblijvend een afspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.